fysioterapi graviditet efter fødsel træning Morskrop

Hjælp til gener i underlivet

10 September 2021

Dette kan en GynObs hjælpe dig med


Hos en GynObs fysioterapeut bliver du undersøgt og behandlet for bl.a. underlivssmerter, smerter fra haleben, smerter i bækken, nedsynkning, tyngdefornemmelse samt inkontinens, som alle relaterer sig til musklerne i og omkring bækkenet.

Disse problematikker opstår typisk i forbindelse med graviditet og optræning efter fødslen, men mange døjer desværre med smerter i rigtig mange år efter, de har født. 

Hos en GynObs fysioterapeut kan du få hjælp til:


  • Tyngdefornemmelse

Et livsskifte med mange forandringer


At blive gravid og at blive mor er en stor forandring i vores liv.

På vores GynObs klinik møder vi kvinder, som står i et kæmpe livsskift, der medfører mange forandringer både psykisk og fysisk.

Vi ved fra moderne smertevidenskab, at smerte er en beskyttelsesreaktion, som reagerer på både biologiske, psykologiske og sociale faktorer. Får du pludselig og uforklarligt ondt i bækkenet, knæet eller andet sted, skyldes det altså ikke nødvendigvis en vævsskade. For at forstå dine smerter, er vi nødt til at kigge på hele din livssituation.

Derfor vil vores behandlinger altid være en kombination af fysisk undersøgelse og samtale. 

Bækkenbunden er central for hele kroppen


Smerter underliv morskrop fysioterapeut.

Bækkenbunden er en "følelsesmuskel", og spændinger i bækkenbunden kan forplante sig videre i hele kroppen. Netop derfor oplever vi jævnligt at få henvist patienter fra andre typer behandlere, der gerne vil have vores hjælp for at komme videre.

Tine A siger:


"I er så fagligt dygtige! Sender ofte patienter ind til jer, hvis de har behov for undersøgelse og behandling af bækken/underlivsrelaterede problemer, som jeg i mit erhverv som Kiropraktor ikke kommer videre med. Både min mor og søster går til træning ved jer, og det skal jeg også selv den dag jeg skal være "fit til fødsel". Kan kun sende jer de bedste anbefalinger".

Hvordan foregår en konsultation hos en GynObs?


En 1. konsultation hos os vil starte med en indledende samtale for at forstå dig og dit udgangspunkt.

Hvis vi finder det relevant, vil vi lave en undersøgelse og en behandling, som kan bestå af manuel behandling, massage, akupunktur, akupressur, vejrtrækningsteknikker og øvelser, som du skal lære at lave derhjemme.

Vurderer vi, at du har brug for GynObs fysioterapi, vil vi med dit samtykke undersøge dig indvendigt (vaginalt), hvor vi med fingrene vil undersøge din bækkenbund. For mange vil denne type undersøgelse føles langt mere afslappet end en gynækologisk undersøgelse, som inkluderer stigbøjler og instrumenter.

Er GynObs fysioterapi det samme som en gynækologisk undersøgelse?

Kort sagt: Nej!

En gynækolog er en læge, der har specialiseret sig i sygdomme i de kvindelige kønsorganer.

Hos en GynObs fysioterapeut handler det derimod om musklerne i og omkring bækkenet.

Se Kate fortælle om undersøgelsen her.

Længerevarende smerter i og omkring bækkenet


Alt for mange kvinder går desværre med længerevarende smerter i og omkring bækkenet, både i graviditeten og efter en fødsel.

Vi oplever, at vi kan hjælpe rigtig mange af dem.

Gennem smertecoaching i et personligt forløb, arbejder vi med kvindens smerteoplevelse, så hun lærer at håndtere smerterne og lade dem fylde mindre i hendes hverdag.

Smerte kan fylde urimeligt meget, og det påvirker ikke bare kvinden selv, men også hendes familie kan mærke afmagten, frustrationen og den begrænsede bevægelsesfrihed. 

Vil du have hjælp til at komme dine kroniske smerter til livs gennem et personligt forløb med Kate? Få en gratis og uforligtende afklarende samtale med Kate her.