fysioterapi graviditet efter fødsel træning Morskrop

Løfteteknik der er god for dig og baby

12 October 2017

Dit barns naturlige bevægmønstre


Nedenfor ser du en video af mine 2 piger, som dette tidspunkt var hhv. 5 og 3 år gammel.
Måden de rejser sig fra liggende til stående demonstrerer meget fint den store forskel i, hvordan de mestre at komme op og stå.

Min yngste rejser sig ikke lige op, som min ældste. Min yngste har på det givne tidspunkt ikke nok styrke i de lige mavemuskler til at kunne rejse sig lige op. MEN det er mega vigtigt at huske, at det er IKKE meningen, at hun og andre på den alder skal kunne rejse sig lige op. Det er først forventeligt, når de gør det helt pr. automatik.

Børns bevægelser er medfødte og børn er født med delte mavemuskler, hvilket er helt normalt!


Derfor skal man ikke forcere unaturlige bevægelser. For eksempel øver mange sit spædbarn i at sætte sig lige op ved at holde barnet i hænderne, som jeg viser på filmen, der er linket til længere nede i teksten. Det er en reflekstest, som sundhedsplejersken bruger på at teste nakkerefleksen.
Det skader ikke at løfte sit barn lige op i situationer som f.eks. ved amning, hvor man ikke kan undgå det. Fortvivl ikke. Du gør ikke skade på dit barn. Man er bare er bare blevet lidt klogere på området og ved nu, at det er vigtigt at støtte op om barnets naturlige medfødte bevægelser.

Løfte teknik der styrker dig og dit barn


Nedenfor viser jeg en løfteteknik, som styrker både dig og dit barn!

Ved at squatte, styrker du en masse ting og du skåner samtidig dine håndled. Derudover er det gratis træning for babys bagside og nakke, hvilket er super gavnligt for din baby. Dette ved at løfte med babys bagside opad + du træner trillebevægelsen. Husk at øv dig i at kunne gøre det til begge sider - både for dig og babys skyld;-)

Er du interesseret i at træne på et hold, hvor baby er velkommen til at komme med, som du kan se på videoen herunder, kan du melde dig til Fit efter fødsel. Er du mere til en tur i naturen med barnevognen og gerne vil have lidt mere ud af den tur, du alligevel havde tænkt dig at gå, så er Barnevognscross perfekt for dig.


God fornøjelse!