fysioterapi graviditet efter fødsel træning Morskrop

Derfor skal du bruge en GynObs fysioterapeut.

13 January 2021

Og hvad vi ellers lærte efter en lovestorm på SoMe


Da MorsKrop.dk tilbage i september 2020 fyldte 7 år, bad vi vores følgere om at beskrive hvilken betydning, MorsKrop.dk har haft for dem.

Det gav anledning til en mindre love storm fra vores dejlige kunder og udløste både tårer, grin, virtuelle krammere og fornyet energi, men også en påmindelse om, hvorfor du skal bruge en GynObs fysioterapeut.

På vores GynObs klinik møder vi kvinder, som står i et kæmpe livsskift, der medfører mange forandringer både psykisk og fysisk.

Hjælp i en overvældende tid


Det er en overvældende tid, læringskurven er stejl, og man skal forholde sig til så mange nye problematikker både med sin baby og sin egen krop.

Sagt på en anden måde: Der er store følelser på spil hver eneste dag og hver eneste gang, vi hjælper en kommende, nybagt eller erfaren mor med at forstå sin krop og hjælpe hende med smerter, fødselsforberedelsen, nedsynkning, inkontinens eller hvad det måtte være.

Vi er så heldige hver dag at opleve, at vi ved hjælp af træning og behandling kan vende frustration, bekymringer og magtesløshed til lettelse, glæde, tryghed og fornyet tro på egne evner.

Og derfor skal du bruge en gynObs fysioterapeut eller specialiseret klinik/træningssted!

Måske er det dig, der har vænnet dig til at det bare gør ondt eller at du ikke længere kan hoppe eller løbe? Eller det der er værre? Få hjælp med det samme!

Spændinger i hele kroppen kan starte i bækkenbunden


Faktisk kan du nogle gange have brug for en gynObs fysioterapeut uden at vide det. Spændinger i bækkenbunden kan forplante sig videre i hele kroppen, og derfor oplever vi jævnligt at få patienter fra andre behandlere, der ikke kan komme videre uden at få vores hjælp.

"I er så fagligt dygtige! Sender ofte patienter ind til jer, hvis de har behov for undersøgelse og behandling af bækken/underlivsrelaterede problemer, som jeg i mit erhverv som Kiropraktor ikke kommer videre med. Både min mor og søster går til træning ved jer, og det skal jeg også selv den dag jeg skal være "fit til fødsel". Kan kun sende jer de bedste anbefalinger"

Tine A.

Intet er tabu


Mange af de her temaer er, udover at være nye og overvældende, desværre også tabubelagte!

For hvor mange snakker du egentlig om inkontinens, infertilitet, nedsynkning eller kejsersnits-krise med?

Hos MorsKrop er INTET tabu.

Jo mere vi snakker om det, jo nemmere bliver det også at håndtere det.

En af vores faste kunder sætter ord på det sådan her:

Mit liv havde ikke været det samme uden MorsKrop. Først den uvurderlige støtte og hjælp jeg fik gennem barnevognscross og kvindecross efter min første hårde fødsel, hvor jeg fik troen på, at min krop kunne komme til at fungere igen. Sidenhen gennem ReFIT online inden og efter min anden fødsel som foregik i udlandet, hvor jeg stadig bor. Følelsen af at intet spørgsmål er for stort eller for småt og der bliver ALTID svaret hurtigt og på et fagligt højt niveau Tak fordi du altid finder en tid til mig, når jeg har mulighed for at komme forbi klinikken, så jeg kan få en behandling af dine kyndige hænder.

Marianne L.

Lise fremhæver også værdien i at få hul på de svære snakke:

"MorsKrop har givet mig super god efterfødselstræning med Cecilie i SG huset. Fed træning og så dygtig og kompetent underviser. Jeg er vild med at konceptet ikke kun indeholder træning, men også vejledning og nogle gode snakke om emner som kan være svære at snakke om efter graviditet og fødsel👍🏻"

Lise A.

En følger kunne fortalte os på Instagram, at fortroligheden i et lukket forum var både forløsende og helende.

"Jeg har helt åbenlyst fået god, varieret og aldrig kedelig træning på både gravid-, efterfødsels- og Fit til hverdagen-hold, men jeg vil alligevel fremhæve Fit efter Kejsersnit, som det, der har gjort den største forskel for mig. Det forum, der blev skabt der med plads til sårbarhed og deling af de oplevelser, der kan følge med en fødsel ved kejsersnit, i en kreds med andre, der havde været og gik igennem det samme, var forløsende og helende på en helt uvurderlig måde"

@ditten

Fantastisk sammenhold


Hos MorsKrop er det vigtigt, at der er åbenhed, imødekommenhed og hjerterum til alle. Det smitter heldigvis af på vores mange holddeltagere, der ofte bliver hængende i loungen og skaber nye venskaber.

Mange finder faktisk deres egen mødregruppe på den måde:

"For mig har MorsKrop betydet god kaffe (!), træning i graviditet og efterfødselsforløb efter kejsersnit. Men mest af alt blev MorsKrop starten på en selvvalgt og helt fantastisk mødregruppe."

Karin L.

Uundværlig træning


For mange bliver fysioterapien og vores skræddersyede holdtræning helt uundværlige, fordi det rammer lige præcis ind dér, hvor de har brug for det.

Merete har kæmpet en brav kamp og sætter ord på sit forløb her:

"Jeg kan slet ikke undvære jer! Startede hos jer på Fit efter fødsel, da jeg fik barn nr. 2 i 2018. Derefter har I hjulpet mig med at rette op på min diskusprotusion, de delte mavemuskler, fjernet ligamentsmerter i navlen og smerter i underlivet efter en spiral havde været vokset fast. Jeg elsker at gå på Fit til hverdagen og Fun fit dance, og selvom jeg lige nu er dømt delvist ude med en brækket tå, vender jeg tilbage i næste uge, så jeg kan holde ved"

Merete M.

Det tiltrængte frirum


Som bekendt hænger fysikken og psyken tæt sammen, og for mange hårdt pressede mødre bliver den ugentlige træning meget tydeligt det tiltrængte frirum, der giver ny opladning og energi.

"Jeg kom ind i Morskrop for 5 år siden på kvindecross efterårsholdet. Har været med hver eneste ‘runde’ hele året rundt siden dengang og er virkelig glad for det Kvindecross er sjov og rigtig god træning. Uanset blæsevejr, kulde og regn eller det flotteste solskin har det været det bedste frirum til at passe på og styrke min krop og sundhed og samtidig koble fra mentalt og komme hjem med fornyet energi."

Bolette C.

"De sidste 3 år har Morskrop været mit frirum. Både før, efter og imellem fødsler. Det er vejledning på højt fagligt niveau med sjov effektiv træning, ledsaget af godt humør og ægte omsorg. Tak for jer!"

Hannah D.

Den ultimative fødemaskine


Christina beskrev på Facebook, hvordan forløbet hos MorsKrop.dk havde forvandlet hendes krop til "den ultimative fødemaskine".

"Mors krop har givet mig min mor krop En krop blev tryg ved tanken om at skulle føde for første gang. En krop som blev stærk nok til at føde, med viden om hvad der sker i kroppen og i hovedet på en kommende mor, takket være fit til fødslen og Ammekursus. Mors krop har givet mig en krop som kan tåle, tør og vil tumle omkring med min søn på 2.5år, takket være fit efter fødslen og kvindecross. En krop som nu efter endnu en fødsel glæder sig til at blive genoptrænet ved mors krop og som ved denne fødsel også var den ultimative fødemaskine ,som jordemoderen sagde, grundet fit til fødslen endnu en gang - alt det er på grund af din beslutning for 7 år siden Kate. Tak for det. Tak for Mors krop. Tak for dig."

Christina S.

Træning skal være overskueligt


En af vores kæpheste er at gøre træningen tilgængelig og overskuelig. Fordi alt simpelthen er bedre end ingenting.

"For et år siden startede jeg på et Morskrops online træningsprogram. Simpelt, præcist og overkommeligt at prioritere, selvom man er træt og i søvnunderskud Selvom jeg kan begynde at løfte tungere vægte igen, så er flere af Morskrops øvelser og tips stadig en del af min træning i dag. Tak!

Efter første fødsel tog det ret lang tid for mig at finde mig til rette i min krop igen, og det tog mig halvandet år at komme i gang med bare lidt motion. Før anden fødsel gik jeg til Fit til fødsel hos Cecilie. Ikke nok med, at jeg slet ikke oplevede de samme fysiske problemer i graviditeten som i første graviditet - jeg er også lige begyndt at løbe igen og barn nummer to er ikke 4 mdr endnu. Det er virkeligt stort for mig. Jeg føler mig stærk og kompetent og det er sguda rart, når man skal til at finde ud af at være en familie på fire 😍 jeg anbefaler jer vidt og bredt."

@farmerland

Find dit fællesskab


Som du kan læse (og måske allerede ved), så har det en helt særlig værdi at træne og være sammen med andre i samme situation.

Det at vigtigt at komme i hænderne på behandlere og undervisere med faglig viden og kompetencer til at italesætte og guide dig igennem ofte svære perioder, hvor kroppen (og dermed også psyken) kæmper pga. graviditet og fødsel.

Vi kan kun opfordre dig til at opsøge de her fællesskaber, behandlere og undervisere, hvor du kan føle dig tryg.

Anerkendelse, livskvalitet og faglighed


Værdierne hos MorsKrop.dk er anerkendelse, livskvalitet og faglighed.

Vi gør os umage for at få kvinder trygt igennem graviditet og fødsel og tilbage i en krop, de kender og respekterer.

Er der noget, vi kan hjælpe dig med?

Så tøv ikke med at kontakte os.

 

Har du selv haft gavn af et forløb med en GynObs fysioterapeut, så smid gerne en kommentar og del historien med os andre :-)

 

Og til sidst: Husker du at samle på alle de gode kommentarer i dit liv?

Morskrop træning efterfødsel gravid.