Bedre nattesøvn? Her er mine bedste fif!

02-aug-2018 af Kate Gallagher Lindeskov | 0 kommentar(er)

Hvem har ikke været der?

Man er så træt, men uanset hvad man gør, så ligger man bare i sengen og vender og drejer sig, og kan ikke falde i søvn. Det kan være så frustrerende, især når man tænker på, hvor dyrebar søvn er, når man har børn! Der er meget du kan gøre for at forbedre din nattesøvn – og lettere kunne falde i søvn.

Dette er blogindlæg nr. 2 i en række af 3 af Marie Østerby Chakravarty, som er psykomotorisk terapeut hos MorsKrop.

Her er hendes bedste tips til den optimale søvn.

Sluk lyset

Det kan være en god idé at have dæmpet belysning et par timer op til du skal i seng. Det blå lys vi har i lamperne sender nemlig signal til hjernen om, at det er tid til aktivitet. Hvis du i stedet slukker meget af lyset, så fortæller du hjernen, at det er tid til at falde til ro, og så bliver det lettere at falde i søvn.

Det gælder også lys fra skærme. Sænk lyset på din telefon eller få et rødt-lys filter, hvis du skal bruge din telefon om aftenen. Men husk, at vi bliver meget stimulerede af at se på telefonen. Prøv så vidt muligt at slukke den og ligge den væk op til din sengetid.

Gør noget dejligt

Når vi gør noget dejligt, så frigiver det nogle hormoner, der sender signal til nervesystemet om, at det er tid til hvile. Det bliver lettere at mærke, at vi er trætte, hvis vi er i gang med rare, afslappende aktiviteter. Det kan være et varmt bad, gode snakke eller intimitet med din partner, en god (men ikke for sindsoprivende!) bog. Hvis du læser i sengen helt op til du skal falde i søvn, kan det være en god idé at have en rød pære i sengelampen. Det vil hjælpe hjernen yderligere med at forstå, at det er sengetid.

Lær at lave en afspænding

Når du laver en afspænding, så hjælper du dig selv med at slippe dagens gøremål og tanker. Du giver dig selv en stund til at mærke kroppen. Det balancerer nervesystemet, så der kommer overvægt i den del, der styrer ro og hvile mekanismer i kroppen. Hvis du kæmper med at falde i søvn, eller vågner midt om natten, så kan det også være rart at gøre noget i stedet for at kigge på viserne på uret. Se mit blogindlæg om det autonome nervesystem og hvile, hvor du også kan lytte til en guidet afspænding.

Har du brug for mere hjælp til at falde i søvn og til at få den restorative nattesøvn, som du har brug for?

book en tid til psykomotorisk behandling hos mig. Den er nemlig designet til at hjælpe kroppen til at få adgang til ro og hvile. Det kan være en vigtig nøgle, som gør det lettere for kroppen at finde frem til samme fornemmelse i andre situationer – som når du skal falde i søvn om aftenen.

Kommentar(er)

Ingen kommentarer tilføjet endnu, brug formularen herunder og vær den første.

Tilføj kommentar

12 ugers online træningsprogram

- få sprød bækkenbund og stærk mor-krop!

12 ugers online genoptræningsprogram til dig, der vil have fladere mave, tørre trusser og vil være fri for smerter, der forhindrer dig i alt fra løbeture til at bære dit barn eller sex med din partner.

Er det her dig?

ReFIT online

Få gratis “Mine 5 bedste tricks til en velfungerende bækkenbund”

Du bliver samtidig skrevet op til mit nyhedsbrev.
Bare rolig! Ingen spam.
Kun underholdende nyhedsbreve fyldt med tips og gode råd til dig og din krop, hvad enten du er gravid eller har født for mange år siden:)