Hjertescanning af spædbørn

Som den eneste klinik på Fyn tilbyder MorsKrop hjertescanning af spædbørn (0-6 mdr). 

 

Du kan få foretaget en strukturel scanning af din babys hjerte ved Mette Tindholdt, der er autoriseret og certificeret jordemoder og sonograf med stor erfaring i hjertescanning af nyfødte.

En hjertescanning (45min.) for ét barn koster 1200 kr., og der ydes et tilskud på 300 kr. fra Sygeforsikringen ’danmark’.

BOOK DIN TID HER!

Derfor anbefaler vi en hjertescanning

I dag findes der ikke i offentligt regi et tilbud om hjertescanning af nyfødte.

Når man i graviditeten får sin 20. ugers scanning, tjekkes hjertet igennem, men man kan ikke finde alle hjertemisdannelser. Hjertet er kun ca. halvanden centimeter stort, og fosterets kredsløb er indrettet, så det kan kompensere for flere hjertemisdannelser, der derfor kan være vanskelige at opdage. Mors BMI og fosterets leje i livmoderen kan også gøre det vanskeligt at finde hjertemisdannelserne.

Ved nogle uopdagede hjertemisdannelser, som f.eks. forsnævret hovedpulsåre, kan det nyfødte barn gennem flere uger komme i mistrivsel og gennemgå et langt og belastende udredningsforløb, før sygdommen diagnosticeres.

I andre lettere tilfælde, som ved en to-fliget aortaklap (ca. 1 % af befolkningen), kan der i voksenlivet komme akutte alvorlige sygdomssymptomer.

Hjertescanning.nu tilbyder derfor hos MorsKrop i Odense en hjertescanning, der kan give mere viden om dit barns hjerte og dermed en større mulighed for at opdage evt. strukturelle hjertemisdannelser.

Sådan foregår en hjertescanning

🤍  Der afsættes 45 minutter til hjertescanningen.

🤍  Det er bedst at foretage scanningen, når barnet er mæt og har en tør ble. Det kan selvfølgelig være svært at planlægge en aftale med en lille ny. Der er taget højde for, at der kan være behov for en ammepause eller en ren ble.

🤍  Det er en god idé, at barnet bærer en bodystocking, der kan åbnes fortil. Medbring gerne en dyne/tæppe til at svøbe barnet under scanningen.

🤍  Barnet får tre små klistermærker på overkroppen, der viser barnets puls under scanningen. Til scanningen bruges et lille ultralydshoved med en smule ultralydgel. Ultralydshovedet placeres med let kontakt fire steder på barnets bryst.

🤍  Der er ingen smerter i forbindelse med scanningen, og I er velkomne til at sidde tæt ved siden af barnet med en rolig hånd på barnets hoved, eller barnet kan ved behov sutte på lillefinger eller en sut. De fleste babyer falder i søvn under scanningen, men er barnet vågent og roligt, kan scanningen sagtens foretages.

🤍  Ved mistanke om strukturel hjertesygdom henvises I hvor det er relevant. Det kan være til egen læge eller neonatal-/børneafdeling.

🤍  Der tilsendes en grundig ekkokardiografisk beskrivelse af undersøgelsen via krypteret mail inden for tre hverdage efter scanningen.

Du kan læse flere detaljer om undersøgelsen hos hjertescanning.nu 

Følg hjertescaning.nu på Instagram og facebook

 

En hjertescanning (45min.) for ét barn koster 1200 kr., og der ydes et tilskud på 300 kr. fra Sygeforsikringen ’danmark’.

Afbud til hjertescanningen skal ske senest 24 timer før aftalens begyndelse. Ved for sent afbud faktureres 50% af prisen. Ved manglende fremmøde faktureres det fulde beløb.

BOOK DIN TID HER!

Mette Tindholdt

Jeg blev autoriseret jordemoder i 2002, og har arbejdet på Roskilde Fødeafdeling og på et stort hospital i Qatar.

Siden 2011 har jeg beskæftiget mig med ultralydscanning.

Jeg har været ansat på Hvidovre Hospital, hvor jeg har foretaget mere end 6000 graviditetsscanninger og har 2016-2019 været ansat i det store forskningsprojekt Copenhagen Baby Heart, hvori mere end 25.000 nyfødte blev hjertescannet. Her foretog jeg mere end 2000 hjertescanninger af nyfødte og varetog desuden supervision, oplæring og behandling af forskningsdata.

Jeg har sideløbende med mine ansættelser arbejdet med hjerteforskning omhandlende fostre og nyfødte og påbegynder i 2021, en Ph.D. om hjertepumpefunktionen hos fostre med hjertemisdannelser og fostre med væksthæmning.

Jeg er certificeret i graviditetsscanninger og hjertescanning af nyfødte og deltager løbende i ultralydsrelaterede kurser i ind- og udland.

Jeg har siden min første dag i arbejdet med ultralyd været fascineret af hjertet, og jeg synes, det giver god mening at undersøge de nyfødte hjerter, da man på den måde får en ekstra mulighed for at opdage, hvis barnet er hjertesygt og sætte ind i tide med relevant opfølgning og evt. behandling/operation.

Jeg søger gennem mit arbejde med ultralyd konstant at udvikle mig fagligt, så jeg yder det bedste, til dem jeg scanner.

Min jordemoderfaglighed gør mig desuden i stand til at vurdere dit/jeres barn klinisk og give jer vejledning med på vejen i det nye forældreskab.

12 ugers online træningsprogram

- få sprød bækkenbund og stærk mor-krop!

12 ugers online genoptræningsprogram til dig, der vil have fladere mave, tørre trusser og vil være fri for smerter, der forhindrer dig i alt fra løbeture til at bære dit barn eller sex med din partner.

Er det her dig?

ReFIT online

Få gratis “Mine 5 bedste tricks til en velfungerende bækkenbund”

Du bliver samtidig skrevet op til mit nyhedsbrev.
Bare rolig! Ingen spam.
Kun underholdende nyhedsbreve fyldt med tips og gode råd til dig og din krop, hvad enten du er gravid eller har født for mange år siden:)